Festivalsommeren er avlyst - ingen store arrangementer før høsten

Festivalsommeren er avlyst - ingen store arrangementer før høsten

Det hadde ikke blitt Rjukan Rockfestival uansett, men bildet får illustrere at det heller ikke blir andre festivaler eller store arrangementer å glede seg til i sommer. Nå er forbudet mot arrangementer utvidet til 1. september.
Kultur
Publisert : 25.04.2020 14:59
Sist oppdatert : 26.04.2020 13:59


- Arrangementer for over 500 forbudt til 1. september, følge kulturministeren. Lørdag holdt Abid Raja pressekonferanse for å presentere nye regler for arrangementer i sommer. Tidligere i april var beskjeden at alle idrett- og kulturarrangementer som ikke kan ivareta kravet om to meters avstand og grupper på maks fem mennesker, vil være forbudt fram til 15. juni.
Dette medfører at store festivaler er avlyst.
- Når det gjelder avgjørelsen for arrangementer for færre enn 500 mennesker, skal denne komme torsdag neste uke, sier kulturministeren.

- Det har vært et stort påtrykk fra festivalarrangører, konsertarrangører og idrettsarrangører om at det må komme en beslutning fra regjeringen, og at denne må komme fortest mulig, sier Raja.
Han begrunner ventetiden til torsdag for arrangementer for færre enn 500 tilskuere med at helsemyndighetene har bedt om mer tid for å ta en grundig faglig vurdering før de gir sine råd.

- Det er ikke med lett hjerte jeg må gjøre dette. For alle arrangørene vil avholde sitt arrangement, alle artistene vil helst spille og de som skal spille kamp vil helst være der og vise seg verdig i kampen. Og ikke minst vil alle vi som deltar som tilskuere helst være der, sa Raja.

Også de tradisjonelle barnetogene 17. mai er siden blitt innstilt. Men korps får spille som de pleier, så lenge de har to meter avstand mellom musikantene.
Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS