Ekspressbussene starter opp igjen, såvidt
Foto: VY

Ekspressbussene starter opp igjen, såvidt

Fra i morgen blir det igjen mulig å ta ekspressbuss fra Notodden (Rjukan) til Oslo, men det er bare en avgang hver vei og det blir begrenset med plass.
Forbruker/Helse
Kyrre Dahl
Publisert : 03.05.2020 13:53
Sist oppdatert : 03.05.2020 14:32

Selv om lokalbussene har gått nesten som normalt har det vært fullt stopp for ekspressbussene i Telemark etter at landet ble stengt ned som følge av koronapandemien. I mange uker har det ikke vært en eneste ekspressbuss mellom Notodden og Oslo

- Nå som vi ser en forsiktig gjenåpning i samfunnet, vil vi gradvis sette opp flere avganger på ruter som har vært midlertidig innstilt. Vi kjører med maks halvfulle busser, slik at det er mulig for reisende å holde anbefalt avstand til hverandre, skriver Vy i en pressemelding og poengterer: 

  • VY1 Oslo-Notodden: Starter opp med 1 daglig avgang hver vei fra 4. mai.

Den eneste bussen fra Notodden går kl. 09.20 og er i Oslo kl 11.30

Fra Oslo går den eneste bussen kl 15.00 og er i Notodden kl 17.20

Det er mulig å bestille billetter på nettbuss.no (vy)

På nettsiden er det pr. 3.mai ikke mulig å hverken bestille eller få informasjon om forbindelser til og fra Rjukan, men følgende lokale bussavganger skulle passe og dermed korrespondere (kun på hverdager): 

Fra Rjukan kl 07.50 , på Notodden kl 09.10 ( avg. Notodden 09.20 til Oslo 11.30)

Fra Notodden kl 17.30 til Rjukan kl 18.45 ( avg. Oslo 15.00 til Notodden 17.20 )

Legg merke til at det er et begrenset antall seter tilgjengelig så det lønner seg å bestille på forhånd på ekspressbussene.

Ekspressbussene fra Notodden til Oslo og retur har faktisk de samme avgangstidene også på lørdag og søndag ser det ut til ( med forbehold om mulig endringer ). Det betyr i så fall at de ikke korresponderer med bussene til og fra Rjukan disse dagene. 

På både lørdag og søndag vil det ikke være mulig for Rjukan-folk å ta bussen til Oslo, fordi første ordinære avgang fra Rjukan ankommer lenge Notodden lenge etter at bussen til Oslo har gått. 

Den andre veien er det litt bedre, men fortsatt lange ventetider på Notodden. På lørdag går det buss fra Notodden til Rjukan kl. 18.20, på søndag går ikke bussen fra Notodden til Rjukan før 20.20. Begge dager ankommer bussen fra Oslo til Notodden skysstasjon kl. 17.20. 

Det er mulig at det blir endringer på disse rutetidene, så sjekk farte.no for busser mellom Rjukan og Notodden. 

Det er høyst uklart når tilbudet blir utvidet og når det eventuellt kommer tilbake til normalen. 

Haukeliekspressen har også innstilt alle avganger fra Oslo via Notodden til Haugesund, men kjører busser mellom Åmot Og Seljord, som korresponderer med Telemarksekspressen fra Seljord til Porsgrunn/Skien

Det er også fortsatt svært begrenset tilbud med tog på Sørlandsbanen, med bare to daglige avganger hver vei med Go-Ahead ( Sørtoget ). 

Skal du til Oslo og ikke rekker 07.50 fra Rjukan, har du muligheten til å ta toget fra Notodden til Porsgrunn og bytte der til tog på Vestfoldbanen. Det er noe færre avganger på Bratsbergbanen, men togene fra Skien til Oslo går nå nærmest som normalt. 
Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS