Det kan komme snø i natt
Illustrasjon

Det kan komme snø i natt

Tro det eller ei! Meterologisk institutt har sendt ut farevarsel om mye snø. Det er ventet mer enn nok til at det blir hvitt på bakken og Rjukan ligger i faresonen!
Natur/Vær
Kyrre Dahl
Publisert : 09.05.2020 11:12
Sist oppdatert : 09.05.2020 13:45

Lørdagen starter ikke så halvgærnt, som mange sikkert har lagt merke til, men utover dagen er det meldt om tilskyende vær og i kveld blir det nedbør og det kan faktisk komme snø. 

Ikke nok med at det er meldt nedbør, det er til og med sendt ut farevarsel om mye snø! Nå snakker vi om lokalt 5 centimeter, men det må jo beskrives som mye snø i mai. 

Om det faktisk blir snø i Rjukan sentrum er ikke helt sikkert, for snøgrensen ligger ifølge varselet på 200 til 300 meter i indre strøk av Telemark. 

I Midt-Norge blir det skikkelig snøfall, i Trøndelag og Møre og Romsdal kan man forvente opp mot 20 centimeter hvitt teppe. 

Nå kan man le av et par centimeter snø hos oss, men det er nok til å skape vanskelige kjøreforhold på fjellet, særlig ettersom mange har skiftet til sommerdekk, og Yr varsler om mulige kolonnekjøring og stengte fjelloverganger. 

Helt konkret varsler Yr faktisk 10 mm regn for Rjukan natt til søndag, så vi får se hva det blir? 

Etter det følger flere sure dager der maksimumstemperaturen neppe blir over 5 plussgrader. Først når vi nærmer oss neste helg vil gradestokken komme over 10 grader igjen. 

På den annen side blir det ganske solrikt, og med unntak av mandag ettermiddag, er det ikke meldt om noe særlig vind, så det blir heldigvis en kjølig vår og ikke vinteren som returnerer. 

Været for 17. mai er fortsatt litt usikkert,  men foreløpig ser det ut til å bli delvis skyet oppholdsvær og 12 plussgrader på ettermiddagen. 
Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS