Snart stenger Tinnsjøveien
Fra en annen stengning av Tinnsjøveien

Snart stenger Tinnsjøveien

Du må belage deg på opptil to måneder med stengt Tinnsjøvei når tunnelene nå skal forlenges. Arbeider starter i løpet av måneden.
Lokal
Kyrre Dahl
Publisert : 11.05.2020 12:04
Sist oppdatert : 11.05.2020 12:09

Tinnsjøtunnelene har vært utsatt for is som faller ned på vegbanen. Derfor skal nå portalene til Jønjiljotunnelen og Presturatunnelen forlenges med ca. 20 m, på sydsiden av begge tunnelene. Det melder Vestfold og Telemark fylkeskommune. 

– Dette er en viktig satsing. Vi ser jo dessverre jevnlig ras i fylket vårt. Dette handler om trafikksikkerhet, og trafikksikkerhet vil alltid trumfe, sier hovedutvalgsleder Arve Høiberg i en pressemelding. 

Det er lokale entreprenører som er innstilt som vinnere av anbudskonkurransen: Sønstegård AS i Gransherad og Haugholt Anlegg’s service i Gjerstad. Kontrakten er på 15,5 millioner kroner. 

Arbeidet ventes igangsatt i løpet av mai. Arbeidet vil innebære manuell dirigering, i tillegg til stengning av veien i opptil to mnd.  sammenhengende, med omkjøring over Tuddal og Hovinheia.

200 millioner til veiene

Nå sender fylkeskommunen nær 200 millioner kroner ut i lokalsamfunnene i Vestfold og Telemark, i form av kontrakter for utbedringer, asfaltering og drift og vedlikehold på veiene i fylket.

– Vi har vært opptatt av å få i gang disse kontraktene raskt slik at vi holder trøkket på å gjennomføre, både for veiene og lokaløkonomiens del, sier Gunnar Berg Treidene, direktør for samferdsel, miljø og mobilitet i Vestfold og Telemark fylkeskommune. 

Fredag signerte han hele tre veikontrakter, med en fjerde på trappene, til en samlet verdi av nær to hundre millioner kroner. 

Det dreier seg om driftskontrakt for nedre Telemark og to kontrakter for asfaltering i hhv. Vestfold og Telemark. I tillegg inngår han nå også kontrakt for utbedring av Tinnsjøtunnelene, med planlagt oppstart i mai.

Lokale entreprenører

–  Med dette sprøyter vi mye penger inn i lokalsamfunnene våre, på et tidspunkt der akkurat det er svært påkrevet. Disse kontraktene gir lokale bedrifter en vesentlig vitamininnsprøyting. Det er viktig for oss, sier leder for hovedutvalg for samferdsel i fylkeskommunen, Arve Høiberg.
Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS