Åpnet halvårsutstilling på Telemarksgalleriet

Åpnet halvårsutstilling på Telemarksgalleriet

Med saksen som pensel heter utstillingen med den danske-norske kunstneren Karen Bit Vejle. Den åpnet i Telemarkgalleriet 16. mai, og varer ut året.
Kultur
Publisert : 18.05.2020 17:03
Telemarksgalleriet åpnet en ny utstilling lørdag 16. mai etter to måneder med stengte dører grunnet tiltak for å unngå korona-smitte.
Den dansk-norske kunstneren Karen Bit Vejle skaper eventyrlige kunstverk med saks og papir. Man kan si at hun maler med saksen. I utstillingen «Med saksen som pensel» forteller hun magiske historier med en stor grad humor i en detaljrik billedverden. Gjennom de fantastiske papirklippene inviteres publikum inn i Karens forunderlige verden.
 
Det har vært rare dager for alle de siste månedene og vi gleder oss stort til å åpne museet igjen for publikum. Museet vil ta hensyn til myndighetenes tiltak for å begrense smitte.
 
Museet vil nå ha vanlig åpningstid.
Publikum må holde minimum 1 meters avstand til hverandre, og vi anbefaler kontaktløs og digital betaling.
Publikum kan enten kjøpe billetter i døra, eller forhåndskjøpe på nett også til ordinært besøk. Vi ønsker å gi publikum en fantastisk utstillingsopplevelse og et trygt besøk i museet.
 
Karen Bit Vejle (født 1958) er en dansk-norsk kunstner. Hun var bosatt i Trondheim i flere år, og flyttet deretter tilbake til Danmark. I 2018 åpnet hun Center for Papirkunst i Blokhus hvor hun stiller ut både egne og andres arbeider.
Hun åpnet sin første utstilling på Nordenfjeldske kunstindustrimuseum i Trondheim i 2008, og på få år har hun hatt utstillinger over hele Skandinavia, USA og også i Kina. Hennes kunstneriske arbeid spenner fra vandreutstillinger til oppdrag for flere anerkjente internasjonale selskaper, som bl.a. Hermès og Georg Jensen.
Vandreutstillingen «Med saksen som pensel» inneholder 45 kunstverk i psaligrafi, kunsten å skape bilder av papir ved å klippe mønstre og motiver. Et psaligrafisk verk er formet av et stort sammenhengende stykke papir og er klippet utelukkende med saks.
Papirkunst
Telemarksgalleriet holder til i tresliperiet til gamle Tinfos papirfabrikk som ble stiftet i 1877. Karen Bit Vejles utstilling er del av en flerårig satsning på utstillinger med kunstnere som arbeider med papir.
Grunnet smitteverntiltak er det blitt forskyvninger i utstillingsprogrammet i Telemarksgalleriet, og utstillingen med Karen Bit Vejles kunstverk vil publikum kunne oppleve ut året 2020.
 
 Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS