Radio Rjukan blir lyden av nasjonaldagen i Tinn
Fra nasjonaldagen i 2017

Radio Rjukan blir lyden av nasjonaldagen i Tinn

Radio Rjukan vil spille en sentral rolle i årets markering av nasjonaldagen i Tinn. Det blir en annerledes markering der vi ikke kan møtes i store grupper, men lyden av det som skjer får du via lokalradioen.
Radio-nytt
Kyrre Dahl
Publisert : 13.05.2020 11:23
Sist oppdatert : 14.05.2020 14:44

Årets 17. mai må på grunn av korona-situasjonen markeres på en uvanlig måte. Det er ikke tilrådelig å samles i store grupper og vi må alle holde avstand av hensyn til smittevernet. Det betyr at det ikke blir noe barnetog eller sosiale samlinger i etterkant. Men, det blir definitivt 17. mai i Tinn likevel!

Tog skal det bli, i dobbelt forstand. For det blir både bilkortesje og tog på Rjukanbanen. Det toget går nødvendigvis mellom Rjukan og Mæl og tilbake igjen, mens bilkortesjen strekker seg fra Hovin og Tessungdalen via Austbygde, Atrå og Miland og til et større arrangement på Syretomta i Rjukan. 

Der blir det taler fra ordføreren og russen, og en felles fremføring av nasjonaldagen. 

For å få med deg talene og nasjonalsangen må du høre på Radio Rjukan, som sender direkte fra klokka 10 til 14 på 17. mai. Og ikke bare direkte, vi skal så godt vi kan prøve å etterligne lyden av et vanlig 17.mai-tog med blant annet korpsmusikk og kjente og kjære sanger, blandet med direkte rapporter og intervjuer. 

Alle i Tinn oppfordres til å pynte bilen og bli med på "biltoget". Kortesjen strekker seg gjennom hele Tinn, så har du ikke bil eller kan ikke kjøre så kan du stå i hagen og vifte med flagg. Du vil høre på radioen omtrent når kortesjen kommer forbi.

En ting som er viktig å få med seg er at kl. 13.00 skal hele landet samtidig fremføre nasjonalsangen. Den blir derfor spilt av på radioen uansett hvor langt bilkortesjen er kommet. Etter planen skal alle være framme i Rjukan næringspark, men dette er det ingen som har gjort før, så vi vet ikke nøyaktig hvordan dette kommer til å fungere i praksis. 

Klokka 14 blir det også sending av 17.-maigudstjeneste fra rjukan kirke, en sending som også sendes i reprise klokka 18.

Mer informasjon om arrangementet kommer her på radiorjukan.no og selvsagt på Radio Rjukan på FM 104.1 til FM 107. Sjekk også kommunens hjemmesider. 

Det jobbes iherdig med å spikre de siste delene av programmet. 
Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS