17. mai tog på Rjukanbanen
Avdelingsleder Einar Gabrielsen ved Rjukanbanen NIA og Mette Alvefoss museumsvert på NIA. Foto: Hilde W / NIA

17. mai tog på Rjukanbanen

Selv om det ikke kan være barnetog i år , skal det gå 17. mai tog på Rjukanbanen. Toget går tur/retur fra Rjukan stasjon til Mæl.
Lokal
Kyrre Dahl
Publisert : 13.05.2020 16:35

Norsk Industriarbeidermuseum og avdeling Rjukanbanen vil gjerne bidra til nasjonaldagsfeiringen i kommunen. 

- Derfor  kjører vi et fest-tog på dugnad 17. mai.  Dette blir første avgangen for de historiske passasjervognene, og toget kommer til å være pyntet med flagg og bjørkeris.  Det blir korpsmusikk og mer tuting enn på en vanlig avgang, opplyser NIA i en pressemelding. 

I kupevogna skal Sam Eyde reise fra Mæl til Rjukan sammen med ordfører Steinar Bergsland og Kristian Birkeland. 

- Vanligvis er det 6. trinnet på Rjukan barneskole som arrangerer den lokale 17. mai-festen og setter opp tog. Siden de ikke har mulighet til det i år, skal de hjelpe til med å pynte toget vårt. Det er et supert bidrag. De stiller også opp med feststemte representanter – i korrekt avstand fra hverandre – på togturen, og det samme kommer Rjukan-russen til å gjøre i vogn nummer to.

17. mai toget har avgang fra Rjukan stasjon kl. 10.00, og det planlegges en rolig tur mot Tinnsjøen med ankomst kl. 11.00 på Mæl stasjon.

 - Her vender vi, tar noen fine bilder, og rusler oppover fra Mæl mot Miland stasjon kl. 11.30.

Fra Miland er det avgang kl. 12.00 , og toget skal være tilbake på Rjukan stasjon kl. 12.45. På den måten kan alle kjøre til tomta ved syretårnet og høre ordføreren tale ved arrangementet kl. 13.00.

Det er dessverre ikke anledning for andre til å være med på togturen, men vi håper å se barn og voksne med hurrarop og som veiver med flagget langs hele strekningen!
Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS