Kan bli en sur 17.mai, men så kommer sommeren!

Kan bli en sur 17.mai, men så kommer sommeren!

Værmessig er det kanskje like greit at det ikke blir så mye utendørs aktiviteter på nasjonaldagen. Temperaturen kommer neppe over 8 grader og det kan bli sur vind. Men, i neste uke kommer sommeren på snarvisitt!
Natur/Vær
Kyrre Dahl
Publisert : 14.05.2020 14:10
Sist oppdatert : 15.05.2020 14:07

17. mai i år blir annerledes, med bilkortesje, veterantog og taler overført via Radio Rjukan som noen av høydepunktene. Men,  skal vi tro meterologene kan det være kjekt å ha med seg en jakke om du skal tilbringe noe tid utendørs.  

Isolert sett ser det ikke så aller verst ut, det er meldt om delvis skyet oppholdsvær på formiddagen og ettermiddagen på nasjonaldagen og utover kvelden lettere skydekke. Det er ikke meldt om nedbør.

Men, temperaturen blir ikke mye å skryte av, med ned mot frysepunktet på nattestid, trolig rundt 5 grader klokka 8 og rundt 8 grader kl. 14. Varselet gjelder Rjukan sentrum, på Skinnarbu blir det neppe over 3 varmegrader. 

Litt vind fra vest kan gjøre det surt, det er ventet kraftig vind på lørdag, som skal løye noe utover søndagen, men det kan fortsatt komme noen relativt kraftige vindkast på nasjonaldagen også, så hold på hatten. 

Som alltid er et værvarsel fire dager frem i tid litt usikkert, men været blir neppe sommerlig på 17. mai i år. 

Men, fortvil ikke, neste uke kommer faktisk sommeren!

Allerede mandag og tirsdag vil temperaturene gå oppover, med 10 - 11 varmegrader på ettermiddagen og strålende sol fra en skyfri himmel. 

Så fra onsdag går temperaturen i taket og vil kanskje nærme seg 18 grader. Det er ventet noe mer skyer, men også med solskinn innimellom og nedbøren er helt fraværende på langtidsvarselet fra Yr. 

Storm varsler omtrent det samme været som yr på nasjonaldagen, men slår til med varsel om enda bedre vær utover i neste uke. 

Ifølge Storm skal det bli over 20 grader mot slutten av neste uke, med hele 26 varmegrader på lørdag om en uke!

Og, ja det er værvarselet for Rjukan, Telemark ( vi måtte dobbeltsjekke )

At det er meldt om væromslag og masse regn om 11 dager hopper vi over i denne omgang.....
Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS