NIA er sertifisert som Miljøfyrtårn
Foto: Nia

NIA er sertifisert som Miljøfyrtårn

Det endelige beviset på at museet er sertifisert som Miljøfyrtårn ble overlevert i en seremoni på Rjukan torg i dag, 19. mai.
Kultur
Kyrre Dahl
Publisert : 19.05.2020 12:06
Sist oppdatert : 19.05.2020 12:09

Stiftelsen Miljøfyrtårn har sertifisert Norsk Industriarbeidermuseum – Vemork, Rjukanbanen, Mæl stasjon, Tinn museum og Telemarksgalleriet.

NIA er autorisert som Verdensarvsenter for Rjukan-Notodden Industriarv, og skal i henhold til autorisasjonskravene  «etterstrebe å oppfylle og ha godkjente sertifiseringsordninger definert for bærekraftige bedrifter eks Green travel, Miljøfyrtårn og/eller Norsk økoturisme».

Miljøfyrtårn er et anerkjent og effektivt verktøy for sertifisering og miljøledelse, som hjelper virksomheter å skape konkurransefortrinn av bærekraft.

Gjennom et digitalt system får virksomheter konkrete verktøy for å jobbe målrettet med å forbedre sine miljøprestasjoner innen områdene arbeidsmiljø, avfallshåndtering, energibruk, innkjøp og transport. Dette gir virksomheter gode forutsetninger for å bidra til å oppnå flere av FNs bærekraftsmål.

Miljøfyrtårn er Norges mest brukte sertifikat for virksomheter som vil dokumentere sin miljøinnsats og vise samfunnsansvar.

Kilde: Nia
Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS