Ingen loppemarked for Lions i år

Ingen loppemarked for Lions i år

Det blir ikke Lions Loppemarked i Ballonghallen i august i år. Beslutningen er tatt av koronahensyn.
Kultur
Publisert : 21.05.2020 03:24

Lions loppemarked, som er det største loppemarkedet i Tinn, skulle gått av stabelen 15.-16. august og er den aktiviteten som gir den lokale lionsklubben mest inntekter som klubben kan bevilge til gode formål. Nå er det avlyst som følge av korona-pandemien.
- Styret har tatt beslutning om at årets loppemarked blir avlyst. Vi skal til enhver tid følge FHI-retningslinjer og anbefalinger. Vi klarer ikke å gjennomføre 1 meters avstand, og inne i ballonghallen vil det bli for trang mellom bord og hyller til at vi kan klare å holde det sikkert og for den saks skyld desinfisert. Vi klarer heller ikke å gjennomføre innsamling av lopper og rigging på en forsvarlig måte innenfor gjeldende regler, sier klubbpresident Thor Einar Holmgard.
- Lions kan ikke arrangere noe hvor vi risikerer å spre viruset, så dette en kjedelig men enkel beslutning. Vi håpet i det lengste at det skulle kunne være mulig, men helsa er det viktigste vi har, sier Holmgard.


- Innsamlede midler er hele grunnlaget for våre bevilgninger. Derfor er denne avlysningen ekstra leit. Det medfører et inntektstap for klubben på ca 50% i forhold til et normalår eller sagt på en annen måte: Mellom kr 100 - 150 000 i tapte inntekter og dermed samme beløp i reduserte bevilgninger i 2020 og 2021. Vi vil allikevel forsøke å hjelpe like mange, men da med lavere beløp til den enkelte som søker, sier Holmgard.
- I år blir det altså ikke noen måte for Lions å sørge for godt gjenbruk i Tinn?
- Nei, det er også et annet kjedelig aspekt. Dette medfører at miljøet også er en taper i dette. Vi pleier å si at loppemarkedet ikke bare er et kinderegg av gode effekter, men mer enn det. Vi har sørget for gjenbruk og at noen får tak i gode ting for en rimelig penge. Vi pleier også å hjelpe eldre med å rydde ut av leiligheter og hus når noen flytter på sykehjem eller i mindre leilighet eller med å rydde dødsbo. Det kan vi heller ikke gjøre nå. I tillegg til at vi bevilger til gode formål i lokalsamfunnet er det en bonus at loppemarkedet er en god sosial aktivitet som engasjerer alle i klubben, frivillige venner av klubben og befolkningen. Alt det forsvinner i år, men vi håper å komme sterkere tilbake i 2021, sier Holmgard.
Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS