Petter Northug og Gunde Svan spiller inn TV-program på Rjukan
Foto: TV2

Petter Northug og Gunde Svan spiller inn TV-program på Rjukan

Svenskenes skilegende Gunde Svan og vår egen skikonge Petter Northug er nye programledere for høstens sesong av TV 2s konkurransereality «Landskampen», der norske og svenske vinterhelter utfordrer hverandre til kamp. TV-programmet skal spilles inn på Rjukan
Kultur
Kyrre Dahl
Publisert : 28.05.2020 11:15
Sist oppdatert : 28.05.2020 11:18

Til høsten barker norske og svenske vinterhelter sammen igjen på TV 2, og i spissen for de tøffe konkurransene står altså skilegendene Gunde Svan og Petter Northug. Sammen skal de presse utøverne gjennom lagkonkurranser, individuelle stafetter og dueller. For taperne venter straff med høy underholdningsverdi. 

Petter Northug var en del av det norske laget som vant over svenskene i første sesong av «Landskampen». Han ser frem til å lede programmet sammen med Gunde Svan.  

 - Det ligger i ryggmargen min å sende stikk til svenskene, så det blir spennende å se om jeg klarer å holde meg i skinnet når jeg skal samarbeide med Sveriges største skilegende om programlederjobben, smiler Northug. 

Får svenskene revansje?

Det er et revansjesugent blågult lag som møter til dyst, etter at våre norske helter altså stakk av med seieren i første sesong. Hvordan klarer individualistene seg når de må prestere som en enhet? Hvordan takler de konkurransene som foregår helt uten ski på beina? Og klarer svenskene å ta igjen etter det ydmykende tapet i første sesong? 

Gunde Svan, som har ledet flere svenske tv-suksesser i Sverige de siste årene, tror den nye makkeren hans vil klare seg bra i programlederrollen. 

- Petter og jeg er nok ganske ulike, samtidig som jeg tror vi kommer til å utfylle hverandre. Jeg har jo sett at Petter er dyktig foran kamera og han leverer one-linere på løpende bånd, så jeg tror at dette blir bra, sier Svan.

Svan tror likevel det kan bli litt kniving mellom de to. 

- Vi får se om vi blir programlederduo eller konkurrenter, fleiper han. 

«Landskampen» gir også seerne anledning til å bli bedre kjent med idrettsheltene når begge lag samles til middag med gode samtaler om aktuelle temaer fra utøvernes karrierer. 

Innspillingen foregår i år i Norge, på Rjukan i Vestfold og Telemark, melder TV2. 

«Landskampen» kommer på TV 2 og TV 2 Sumo til høsten.

 
Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS