Fin start på uka, men så blir det verre
Tveitotjernet denne uka Foto: Kyrre Dahl

Fin start på uka, men så blir det verre

Det er all grunn til å nyte finværet de kommende dagene, for det er flere mørke skyer på værvarselet neste uke. Det fine været er ikke bare gode nyheter
Natur/Vær
Kyrre Dahl
Publisert : 31.05.2020 11:00
Sist oppdatert : 31.05.2020 11:09

Det er skikkelig sommerlig nå, med badende barn i Tveitotjernet samtidig som man tydelig kan se snø langt oppe i fjellsidene i Vestfjorddalen. 

Finværet fortsetter et par dager til utover i neste uke, både mandag og tirsdag er det meldt om temperaturer på over 20 varmegrader og det skal bli en god del solskinn. 

Men, skyene kommer etter hvert sigende innover og på onsdag blir det vesentlig mer skyet og gradestokken kommer neppe over 20 grader. Så blir det verre.

Torsdag kan det komme et skikkelig regnskyll i Tinn. Prognosene varierer men opp mot 15 millimeter nedbør er ikke umulig og temperaturen tar et svalestup og maksimumstemperaturen blir neppe over 15 grader. 

Fram mot neste helg er det ventet flere skyer og relativt kjølig, med bare 11-12 grader på ettermiddagene. På den annen side kan sola titte fram av og til.

Det fine været vi er inne i har også sine ulemper. Det er fortsatt en god del snø på fjellet og med så høye temperaturer smelter nå snøen i rekordaktig tempo. Det er sendt ut varsel om fare for jordskred og dette kan også øke faren for storflom. 

 
Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS