Kino med spesialpriser til ære for Magnhild Lofthus

Kino med spesialpriser til ære for Magnhild Lofthus

Ikveld åpner Rjukan kino igjen etter korona-nedstengingen, og det skjer med spesialpriser.
Lokal
Publisert : 03.06.2020 11:28
Sist oppdatert : 04.06.2020 13:39

Rjukan kino åpner etter korona-stoppen med Guy Ritchies gangsterkomedie Gentlemen i kveld onsdag, og til helga er det Fremad, 1917 og den første premieren etter kinostoppen, det flotte komidramaet The Peanut Butter Falcon på søndag. Og det er så godt å komme igang igjen at det feires med spesialpriser.

- De første 14 dagene får du kinobilletten og popcorn og brus for 110 kroner, og skal du bare ha kinobilletten blir det enda billigere, forteller kinosjefen som gjør det samtidig med at han henger opp et malt portrett av Magnhild Lofthus. Hun ledet Rjukan kino fra 1912 til 1964 og var kjent i hele Norge for sine mange gratisbilletter. Det førte til klager i det nasjonale kinosystemet, men Magnhild Lofthus visste å ta vare på sine trofaste kinokunder.

- Selv om mange idag ikke kjente henne, virker det som om alle har hørt om henne, og nå skal hun ytterligere fram i lyset, med portrettet man ser når man går ut av kinoen, og vi har pusset opp gangen med led-lys som også kan skifte farge, forteller kinosjefen entusiastisk. For han er strålende fornøyd med at det nå blir kino igjen. Riktig nok bare for 50 personer om gangen i hvert fall inntil det kommer nye korona-retningslinjer.
- Det er fantastisk å være i gang igjen, og nå håper jeg at folk finner veien tilbake på kino.

- Jeg må også be om at flest mulig kjøper billett å forhånd, for da blir det letter. Vi er pliktige til å hjelpe til med eventuell smittesporing, så ved et sykdomsutbrudd skal vi kunne se hvem som var i salen samtidig. det er lettere om alle har kjøpt billett på forhånd, selv om det fortsatt er mulig å kjøpe billett i døra, sier kinosjefen.

De første dagene blir det film som hadde begynt på kino før korona-nedstengningen, deretter stoppet alle premiere i hele landet. Men søndag og neste søndag er de første ferske kinofilmene klare med premierer.
- Først ut er en perle av en film om en ung mann med downs syndrom som vil bli wrestler som møter en småkjeltring, forteller Jenbergsen, som har satt opp filmen tre ganger fra søndag.
Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS