Det blir tog på Rjukanbanen likevel i sommer
Mæl stasjon

Det blir tog på Rjukanbanen likevel i sommer

Norsk Industriarbeidermuseum ( NIA ) har fått en krisepakke fra Kulturdepartementet på 2 540 000,-. Dette gjør at museet også kan åpne Rjukanbanen og Heddal Bygdetun i sommer.
Lokal
Kyrre Dahl
Publisert : 12.06.2020 11:03
Sist oppdatert : 12.06.2020 11:25

Det er en ordentlig gladmelding Norsk Industriarbeidermuseum kommer med i formiddag. Egentlig ble det bestemt at det ikke skulle gå tog på Rjukanbanen i sommer på grunn av korona-situasjonen og påfølgende mangel på penger.

Men, nå er det klart at det blir tog likevel. Mæl stasjon åpner dørene lørdag 20. juni og holder åpent gjennom sommeren til og med 16. august. 

På Mæl stasjon vil det være mulighet for å delta på barne- og familieaktiviteter.   

- Vi tilbyr omvisning på Mæl stasjon og fergeleie med blant annet besøk om bord på Tinnsjøfergene D/F Ammonia og M/F Storegut, opplyser Rjukanbanen. 

Toget mellom Rjukan stasjon og Mæl stasjon går tirsdag og fredag i samme periode.  De nye vognene er tatt i bruk og om bord på toget fortelles historien om Rjukanbanen som transportåre i Verdensarven Rjukan-Notodden Industriarv.

Heddal Bygdetun åpner dørene for publikum mandag 22. juni. Smittevernreglene blir ivaretatt og mye av formidlingen vil derfor foregå utendørs.

På tunet kan du hilse på sauer og kyllinger og ta del i ulike aktiviteter. Hver dag er det mulig å bli bedre kjent med livet på en storgård i Heddal på 1800-tallet sammen med husmannen, som forteller og viser frem storgården og husmannsplassen Hola.

Nytt i år er at husmannsstua Hola er åpen for publikum. Den var i bruk til 1957 og ble kort tid etter flyttet til Heddal bygdetun. I år er det husmannen og husmannslivet som fremheves i formidlingen.

Det blir også omvisninger i Tungtvannskjelleren i perioden 20. juni til 16. august, melder NIA. 

Hver dag blir det tre omvisninger, - kl. 13.00, 15.00 og 17.00.  Operasjon Gunnerside ble gjennomført av 11 heltemodige sabotører, det vil derfor kun være 11 billetter til salgs per omvisning og billettene bør kjøpes i forkant på nia.no/billetter. 

 

 

 

 
Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS