Dette ser du på kino nå

Dette ser du på kino nå

Korona-restriksjoner fortsetter med inn til 50 på hver forestilling, men kinoen er i full gang. Her er det du ser på kino den kommende uka.
Kultur
Publisert : 12.06.2020 10:56
Sist oppdatert : 12.06.2020 11:25

The Panut Butter Falcon
Komediedramaet er historien om 22-årige Zak, som har downs syndrom, men som samtidig drømmer om å bli en profesjonell wrestler. Og er villig til å følge drømmen uansett odds. Da ingen har tro på ham velger Zak å rømme hjemmefra for å forfølge drømmen sin. Ved en tilfeldighet treffer han Tyler (Shia LaBeouf), en småkriminell, bitter og sint fyr på flukt fra politiet. Tyler blir Zaks usannsynlige trener og allierte – og den eneste som ser Zak for mer enn handikappet sitt. Sammen prøver de å oppfylle Zaks drømmer. ‘Peanut Butter Falcon’ er en moderne fortolkning av historien om Huckleberry Finn, som rømte for å jakte drømmen som skuespiller. På rollelisten er store navn som Shia LeBeouf, Dakota Johnson og Bruce Dern.Parasitt
I Parasitt møter vi en familie på fire som bor i en nedslitt kjellerleilighet i byen. Utsikten er en glipe på gateplan mot et smug der bedrukne karer har for vane å late vannet. Med varierende hell tyvlåner de internett fra etasjen over, og for å få mat på bordet pakker de pizzaesker for en restaurantkjede i nærheten. På tross av samholdet og kjærligheten til hverandre, er det ikke stort til liv. Etter et besøk fra en venn av familiens sønn, åpenbarer det seg med ett en gyllen mulighet, en vei ut av elendigheten. Sønnen i huset har lært seg engelsk og blir engelsklærer i en rik familie. Den fattige familien griper sjansen med begge hender. Etter regissørens eget ønske, skal ikke mer av handlingen røpes her. Dette er en opplevelse som nytes best uten å vite for mye på forhånd.Fremad

Fremad tar oss med på en begivenhetsrik og farefull reise gjennom en magisk verden sammen med alvebrødrene Iver og Balder. De to tenåringsbrødrene bor i en forstad til en fantasiverden. En verden ganske lik vår egen, men kun bebodd av alver og andre eventyrlige skapninger som alle med tiden har glemt sine magiske evner.
På Ivers 16-års dag får brødrene en felles gave fra faren som gikk bort før Iver ble født; en tryllestav og en formel som kan bringe faren til i live igjen for én dag. For å lykkes i å trylle fram faren igjen, må guttene legge ut på en helt spesiell reise, med uventede farer og magiske øyeblikk.13 måneder
Den sanne og utrolige historien om Daniel Rye, 23 år gammel dansk fotograf som satt 398 dager i IS-fangenskap, er bitt til en thriller som fikk folk til å gå mann av huse for å se den på kino i Danmark, der over 10% av dele landets befolkning fikk sett denne filmen på kino. Nå er den endelig klar for norsk kino også, og du kan i tillegg se den til halv pris på kinoklubbmedlemskap, hvis du har det. Regien er ved Niels Arden Oplev kjent for "Menn som hater kvinner", "Krøniken". Prisbelønte Espen Smed har hovedrollen som Daniel, og han er omgitt av meget sterke birolle-karakterer.


Brahms' Curse: The Boy 2
Oppfølgeren til grøsseren «The Boy» fra 2016 om dukken Brahms. Denne gangen har han nye regler som må følges. Uvitende om stedets grusomme fortid flytter en ung familie inn gjestehuset til Heelshire Mansion. Deres sønn Jude får seg snart en ny venn – en mystisk og nesten menneskelig dukke han kaller Brahms.
En rekke merkelige ting begynner å skje, og oppførselen til Jude forandrer seg. Foreldrene legger plutselig merke til hans skremmende og voldelige tegninger, og Jude advarer til stadig om at de ikke må gjøre dukken sint, og at de må følge reglene Brahms har satt. Fortsatt hans hus, fortsatt hans regler.
Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS