Ekspressbussen til Oslo er tilbake
Gammel buss FOTO: Nettbuss

Ekspressbussen til Oslo er tilbake

Fra mandag er det igjen avganger med ekspressbuss fra Notodden til Oslo gjennom hele dagen.
Lokal
Kyrre Dahl
Publisert : 12.06.2020 20:17
Sist oppdatert : 12.06.2020 20:27

På grunn av koronapandemien ble alle ekspressbussene mellom Notodden og Oslo kansellert. I en periode gikk det heller ingen busser med Haukeliekspressen. Så de uten bil ble jo rimelig isolert. På den annen side var det også lite passasjerer. For noen uker siden startet man opp igjen med kun en daglig avgang til Oslo. 

Men, fra mandag er det fullt kjør, med ekspressbusser hele dagen. Det blir totalt 10 daglige avganger i hver retning med Vy ekspress mellom Notodden og Oslo, som også blir bussforbindelsen for Rjukan. Første avgang fra Notodden er kl 03.20 til Oslo, siste avgang er kl 19.20. 

Hvis vi forstår det riktig er dette de samme rutetidene som før koronakrisen. Prisene starter fra kr. 49, men det gjelder den første bussen. På mandag 15. juni selges bussbillettene generelt for over 300 kroner en vei. 

Det er fortsatt smittetiltak ombord på bussene, slik at det bare blir halvfullt, kun halvparten av setene er til salgs i hver buss. 

Samtidig starter Haukeliekspressen opp sin andre daglige avgang mellom Oslo og Haugesund via Notodden. Lenge har det bare vært en eneste avgang etter at forbindelsen var helt borte i en periode. Det er fortsatt ikke alle forbindelser som er gjenninnført. 

Men, så kommer neste problem. På grunn av veiarbeidene på Tinnsjøveien er rutetidene mellom Notodden og Rjukan endret og det kan være lenge å vente på korresponderene lokalbuss eller ekspressbuss på Notodden skyss-stasjon. Dette blir forhåpentligvis tilbake til normalen fra august. 
Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS