Varmt og fint vær, og skogbrannfare

Varmt og fint vær, og skogbrannfare

Denne uka er det ventet godt sommervær i Tinn. Men, samtidig er det økende fare for skogbrann og også muligheter for flom. På sikt er været litt mer usikkert.
Natur/Vær
Kyrre Dahl
Publisert : 15.06.2020 10:07
Sist oppdatert : 15.06.2020 10:34

Værmeldingen for denne uka er relativt enkelt å forklare. Hele uka igjennom blir det delvis skyet oppholdsvær og svært sommerlige temperaturer. 

Det blir aller varmest de første dagene, med opp i 30 grader lokalt, så blir det en tanke kjøligere. Det betyr på ingen måte at det blir kaldt, men fra onsdag og utover kommer temperaturen neppe over 25 varmegrader. På onsdag kan det se ut som maksimumstemperaturen blir bare 22 grader. 

Det er ikke meldt om nedbør av betydning, men bli ikke helt sjokkert om det dukker opp en liten ettermiddags-skur, det er helt normalt på slike varme sommerdager. Noe mer er usannsynlig, skal vi tro Yr. 

Det er trolig god grunn til ¨nyte sommeren denne uka hvis du kan, for allerede uka etter ser det litt mer usikkert ut. Men, med usikkert menes at det kan gå flere veier, det kan bli enda varmere og finere, men slik det ser ut nå blir det sannsynligvis litt kjøligere og mer overskyet i uka etter denne.

Varmt og fint vær kommer med sine ulemper, nå melder varsom.no om lokalt stor skogbrannfare inntil det kommer nedbør av betydning. Foreløpig på gult nivå i vårt distrikt. 

Vær forsiktig med åpen ild. Følg lokale myndigheters instruksjoner. Behov for forebyggende tiltak og beredskap skal vurderes fortløpende av beredskapsaktører.

Det er også gult varsel når det gjelder fare for flom, så vi er ikke helt ferdig med vårløsningen. Det er fortsatt hvitt på toppen av fjellet. 

Det er fortsatt mye snø i høyereliggende områder og varmt vær fører til stor snøsmelting, også i høyfjellet. Kraftig snøsmelting vil føre til raskt økende vannføring i små og mellomstore vassdrag der det er mye snø igjen.

 
Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS