Sommerradio overtar - færre nettnyheter

Sommerradio overtar - færre nettnyheter

Bingoen er vanlig, ellers er det nå sommerradio på Radio Rjukan. I tillegg blir det færre nettnyheter. Radioen går i feriemodus.
Radio-nytt
Publisert : 28.06.2020 17:54
Sist oppdatert : 28.06.2020 18:34

Denne uka har Tinns lokalradio Radio Rjukan gradvis gått over på sommersending, og fra helga er det full sommerradio, både for fastboende og turister.
- Vi sikter på at det er mer sommerradio enn turistradio nå, men det er klart at det erlagt opp for turistene i sommer. men vi veit samtidig at det er flere som velger å bruke ferien hjemme i år. Det preger radioens sommerradio også. Derfor blir det både aktuelle sendinger og mye lokal turistinfo underveis, sier redaktør Ole Jon Tveito.
Han forteller at de har lagt på innslagene og reklamene etterhvert som de har blitt ferdig i år. Derfor er inforeklamene først ferdig nå til helga, for de som har ventet å høre sitt eget innslag, sier Tveito.

Bare bingoen som vanlig
- Det blir naturligvis radiobingo hver onsdag kveld som vanlig, men bortsett fra det er alle de vanlige sendingsflatene pauset fram til mandag 17. august, og istedet får du sommerradio med Kyrre Dahl, sier Tveito og overlater ordet til Dahl som har flyttet tilbake til Rjukan, selv om han har vært med å laget innslag og program for Tinns lokalradio også mens han har bodd uttaskjærs.
- Det blir daglig sendinger og selvfølgelig og mye turistinnslag. Jeg tror det er mye nyttig for tinndøler også. Dessuten får turistene muligheten til å finne ut alt som finnes i Tinn. Ikke bare av turisttilbud og -attraksjoner, men vi har hatt ute spesialtilbud for å gi alle et løft etter korona-stoppen. Det betyr at vi forteller om svært mye av det du får tak i i Tinn, av vareområder, service og tilbud.På den måten håper vi både hyttefolk og turister skal få med seg mye mer av hva som de kan få tak i. Det er jo slik at du får tak i det meste her i Tinn, mener programansvarlig Kyrre Dahl.
- Hvis vi ikke har fått tak i alle, så er det bare å ringe undertegnede eller Jonny Listaul, så skal vi få det med. Vi håper jo å gi næringslivet en ekstra boost nå etter korona, sier Tveito.

Mer nytt
Mens sommer- og turistradioen er på lufta skal det jobbes kraftig med oppgradering av Radio Rjukans sendernett, og også flere nyvinninger. Radio Rjukan har fått økt lytteroppmerksomhet både som følge av DAB-omleggingen og som følge av Korona-pandemien.
- Ja, det er rart, men sant. Ting har endret seg til det positive, og det har faktisk også korona gjort. Flere er opptatt av lokal- og nærsamfunnet. Det tjener vi på. vi skal både forbedre sendersignaler og kanskje få opp både en sendere eller to mer. I tillegg er det mye nytt på gang, men det vil jeg ikke røpe her. det får vi komme tilbake til. Jeg liker ikke å love noe før det er på plass, men i mellomtida ønsker jeg alle en riktig god og het og flott sommer, sier Tveito.
Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS