Forslag til fylkets kulturpris?

Forslag til fylkets kulturpris?

Seigmen vant kulturprisen i Vestfold i fjor. Nå kan du nominere for Vestfold og Telemark i år.
Kultur
Publisert : 28.06.2020 00:00
Sist oppdatert : 19.08.2020 12:03

For første gang prisene skal deles ut for det nye fylket, Vestfold og Telemark, og begge har som formål å gi honnør og anerkjennelse til mottakerne. Litteraturprisen på kr. 25 000 skal tildeles en forfatter som personlig eller gjennom sitt forfatterskap har tilknytning til Vestfold og Telemark fylke. Fylkeskulturprisen er på kr. 75 000, etter at de to tidligere fylkenes priser er slått sammen – og skal tildeles en aktiv kunstner eller kulturaktør som har gjort en viktig innsats for kunst- og kultur i fylket.

Frist 15. august
Kandidater til begge prisene kan kun foreslås av andre enn kandidatene selv. Det er hovedutvalget for kultur, folkehelse, tannhelse og idrett i fylket som behandler forslagene og beslutter hvem som skal motta prisene. Utvalgsleder Maja Foss Five håper på mange gode kandidater.
- Vestfold og Telemark er et litteratur- og kulturfylke, med mange dyktige og talentfulle forfattere og utøvere innenfor ulike sjangre. Vi håper det kommer inn mange gode forslag på kandidater fra hele vårt langstrakte og mangfoldige fylke, sier hun.
Fristen for å foreslå kandidater er 15. august, og gjøres via skjemaer på fylkeskommunens nettsider.:

Vestfold og Telemarks litteraturpris
Fylkeskulturprisen
Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS