Toner ned Northug fra Rjukan
Petter Northug og Gunde Svan

Toner ned Northug fra Rjukan

TV2 har fått en utfordring med serien "Landskampen" som ble spilt inn i Tinn denne sommeren. Programleder Petter Northug er ikke lenger det store trekkplasteret man hadde håpet på.
Mellom Himmel og Jord
Kyrre Dahl
Publisert : 18.08.2020 12:10
Sist oppdatert : 18.08.2020 12:17

11. september blir det premiere for "Landskampen" på TV2. TV-serien, som er spilt inn på Rjukan, sto i fare for å bli droppet etter at programleder Petter Northug ble tatt for villmannskjøring og kokain-innehav, men TV 2 har bestemt seg for at programmet går likevel, men med noen endringer. 

- Vi ser alvorlig på det som har skjedd. Det er en alvorlig hendelse og en uklok handling av Northug, så dette gjør vi ikke for å ikke bagatellisere det, men stilt opp mot en å kaste en hel produksjon, har vi valgt å sende «Landskampen» som oppsatt, sier kanaldirektør Trygve Rønningen til Kampanje.

I Landskampen barker norske og svenske vinterhelter sammen gjennom tøffe lagkonkurranser, individuelle stafetter og dueller. For taperne venter straff med høy underholdningsverdi. 

Petter Northug er programleder sammen med Gunde Svan, men etter Northugs oppførsel de siste dagene velger TV2 å tone ned hans rolle: - Det hadde vært naturlig å profilere programmet tydeligere med Northug, men vi velger å tone ned det av åpenbare grunner, sier Rønningen. 

Da får vi håpe at det blir mer Rjukan og Tinn i programmet i stedet. 
Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS