Svært vellykket veterantreff på Bilens Dag

Svært vellykket veterantreff på Bilens Dag

Det kunne neppe blitt bedre for arrangøren, da veteranbiltreffet på Bilens dag slo alle rekorder.
Kultur
Publisert : 31.08.2020 15:07
Sist oppdatert : 31.08.2020 15:17

Medlemmene i Rjukan & Tinn Motorhistoriske Klubb hadde vel tippet litt mellom seg på forhånd om hvordan årets Veteranbiltreff ville bli når den 24. utgaven av Bilens Dag på Rjukan ble amputert av korona-pandemien, men entusiastene i entusiastbil, sportsbil og veteranbil-miljøet var innstilt på å sette hverandre i stevne, for aldri har det vært samlet en større forsamling av spesielle kjøretøyer på Rjukan. Nøyaktig hvor mange det ble som fikk plass i Storgata og på torget har vi ikke, for det sirklet rundt endel i byens gater i tillegg men et sted mellom 150 og 200 var det nok. Og som ikke det var nok viste været seg fra sin aller beste side.
Folk storkoste seg på torget, i Storgata og i byen forøvrig. det sydet av liv, og det var godord å høre fra alle kanter for arrangøren. Her var det rallybil fra 20-tallet, dragrace bil fra Rauland og en Lamborghini Aventador til 6 millioner som visstnok er den eneste av sitt slag i Norge. I tillegg troppet den Norske Jensenklubben opp på treffet med fine sportsbiler.

- Dette var utrolig morsomt. Takk for et flott opplegg på Rjukan. Vi fra Notodden koste oss veldig. Det var skikkelig gøy med så mye fine biler. Jeg mistet tellinga fra Notodden, men det var sikkert 25-30 biler fra oss, og så utrolig mye fint ellers. Dette miljøet i verdensarvbyene vokser voldsomt. dette må vi gjenta, sier Oddvar Kollsete, leder i Notodden Kjøretøyhistorisk Forening. Vi takker, og hilser at vi var veldig fornøyde, sier Kollsete, som vanligvis også deltar fra forhandlersida når det er Bilens dag på Rjukan.

- Vanvittig bra. Dette var moro, og mye bedre enn vi hadde forventa. Og s mye folk! Sier Torstein Vrålid og Øystein Alseth fra Rjukan Motorhistoriske klubb.
- Det er tydelig at det er mange som har verka etter et skikkelig biltreff, mener de. For det var biler fra Skien, Kongsberg, Rauland, ja sågar fra Sandefjord og Moss. Men det var de lokale bilene som dominerte, og bilparken med unike biler i tinn er også stor. Og en takk også til fylkeskommunen og entreprenører som holdt Tinnsjøveien åpen. Uten det hadde det ikke kunne blitt en så stor suksess, mente representanter i den lokale klubben.
Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS