Vinnerne av brannhydrantkonkurransen

Vinnerne av brannhydrantkonkurransen

Bjørn Iversen og Jørgen Sandos sommerkonkurranse i samarbeid med RA og Radio Rjukans turistradio ble en stor suksess.
Lokal
Publisert : 31.08.2020 08:18
Sist oppdatert : 31.08.2020 15:19

- Det har vært utrolig morsomt. vi er overveldet av responsen, og det er nesten synd å måtte kåre bare én vinner, men vinneren er altså på målstreken Roar Hansen med familie, med 81 avbildede Rjukan-hydranter, mot Gry Tøråsen på andreplass, med 80. tredjeplassen gikk til Daniel og Nicolaj Bystrøm, og det morsomme med de to unge gutta er at de har avbildet seg selv sammen med alle hydrantene, så det er ekstra moro. Veldig sjarmerende! Vi håper vi og verdensarven får lov å bruke bildene i andre sammenhenger også, og sjekker på det, sier primus i konkurranse Bjørn Iversen, Rjukan-brannhydrantenes egen gudfar når det gjelder å bevare de unike røde fyrtårnene i Rjukans verdensarv.

Disse tre var i en særklasse i "Jeg fant jeg fant - en rjukanhydrant". Men uansett, dette var storveis og premiene skal vi nå sørge for å overrekke. Det har vært veldig inspirerende, og de beste har faktisk avbildet hydranter vi ikke tror vi vet om fra før, så her er det ekstra bonus. Jeg trodde vel vi visste om alle de gjenværende her i byen, sier Iversen, nærmest fra seg av begeistring.

- Dette tok jo helt av, og toppen var når NRK ville lage sak i både distriktsnyhetene og i Norge Idag, i tillegg til i lokalavisa og lokalradioen. Vi skal prøve å finne ut hvor mange som har sett de innslagene, men god PR er det jo nødt til å være. Jeg er med skam og melde inhabil, men jeg synes reportasjen til Bo Lilledal Andersen var knallgod.

Her kan du se NRK-reportasjen fra torsdag, hvis du ikke har sett den.


Det har vært litt av en jobb og finne ut av flere hundretalls hydrantbilder på eposten til Gullsmed Sando, og selv om det har vært en telling underveis, satt Bjørn Iversen og Jørgen Sando fredag kveld og finregnet på at de har rett vinner av et sølvsmykke med glassemalje av rjukanhydranten sammen med te og kake for to på Rjukan Admini sponset av fylkets verdensarvkoordinator Juliana Strogan, som også bidrar med den nye verdensarvboka til alle de tre beste, i tillegg til at de får en spesial T-skjorte med en sinnatagg av en viss brannydrantverner.
- Det var noen som sendte noen få bilder av hydranter som ikke er Rjukan-brannhydranter, naturligvis, og mange har misset den som står bak Rjukan Data-bygget ved jernbaneplassen. Den er nok godt gjemt. De som ikke vant kan selvfølgelig selv dra opp til Sando å kjøpe seg et smykke. Slik blir vi alle vinnere, mener Iversen som er i fyr og flamme over deltagelsen. Godt det er mange brannhydranter i by'n.
Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS