Snøen kom som meldt

Snøen kom som meldt

Da ser det ut som om snøen skal komme over store deler av Østlandet, og så også med et hvitt teppe i Tinn. Fredag kveld kom det snø i høylandet, og natt til mandag begynte det å snø i lavlandet, slik at mandag morgen viste Tinn med et hvitt teppe. Et par dager med mildvær tar nok ikke knekken på snøen før kulda setter inn for alvor natt til torsdag.
Natur/Vær
Publisert : 16.11.2015 08:32
Sist oppdatert : 16.11.2015 12:20

Etter at det er meldt snø helt fram til klokka 18 mandag, skal det bli varmegrader tirsdag og onsdag. Riktignok ikke mer enn at snøen i stor grad blir liggende.
Fra natt til torsdag blir det kuldegrader, og temperatueren stnker ned til 5-6 kuldegrader, der den blir liggende i langtidsvarselets 10-dagersperiode, ifølge Meteorologisdk Institutt.

Snøen falt på fjellovergangen mekklo Tessungdalen og Bjørkeflåta, over Imingen fredag kveld, der veien hele helgen er holdt åpen gjennom helgen i vindkastene.
- Med stiv kuling var det godt at sjåførene i disse brøytebilene holdt veien åpen i helgen. De kjørte faktisk døgnet rundt! 
Godt jobbet! sier Roar Høidal som har tatt vårt illustrasjonsbilde lørdag ettermiddag i det kvelden var i ferd med å falle på.
Det kom snøfall allerede 8. oktober i år, men nå kommer vinteren for alvor på fjellovergangen.

På Gaustablikk og i høyereliggende strøk er snøen falt, og snøkanonene igang. Vårt bilde viser at snøkanonene igjen er dratt i gang ved Vierli Turistsenter (til høyre.)


Foto: Roar Høidal og Vierli Turistsenter.

Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS