The Dogs og Byting til Rocken

The Dogs og Byting til Rocken

Rjukan Rockfestival bekrefter det ene bandet etter det andre om dagen, klare for neste års 17. utgave av festivalen. Nye tilvekster er Kristopher Schaus nye band The Dogs og det hyperpopulære countryrockbandet Byting. Fortsatt er det ledige plasser på festivsalen, som begynner å se veldig fristende ut.
Rjukan Rockfestival
Publisert : 17.12.2015 11:51
Sist oppdatert : 18.12.2015 13:34

Byting fra Bø har fått et stort publikum på rekordtid, etter aktiv konsertvirksomhet siden 2013, og deres debutskive i februar i år.
Bandets Thomas Hellekås skrev en minnelåt da kameraten, folkemusikar og meisterspelemannen Jon Elling Buen Garnås døde i en bilulukke våren 2012 - "Høvdingen".
Gjennom sosiale medier fikk denne låta lokalt stor oppmerksomhet og spørsmål om innspilling i studio dukka raskt opp, noe som så skjeddde med god hjelp..
Det ble naturlig for Thomas å høyre med Jon Ellings bror, Per Anders Buen Garnås, som ògså er
folkemusikar, om å medvirke på låta. Og så kom invitasjon til å spille på en bygdefest i Morgedal.

Navnet kom til, og bandet ble på rekordtid en live-favoritt.
- Det har nesten vært et folkekrav å invitere Byting til festivalen, sier Morten Engh, som ogå er kry over å kunne presentere Kristopher Schaus siste bandkonstellasjon, The Dogs, som rocker fletta av de fleste.
På kort tid har også de msarkert seg stort, og rukket å bli Little Stevens nye norske favorittband, The Dogs. Bandet har fått flotte kritikker både for det nyeste albumet og for liveopptredene etter en på en omfattende Norgesturné tidlgere i år.

Kristopher Schau hadde sin første konsert noensinne med sitt gamle band The Cumshots i 2000-utgaven av Rjukan Rockfestival og gjorde furore da. Seinere har hsan vært på Rjukan med gruppene Datsun og Hurra Torpedo. De to sistnevnte konsertene glemmer de som var der aldri.
Med Datsun hang Schau i lysryggen over scenekanten på Rjukanhuset, noe som gjorde flere enn arrangørene nervøse, og hvitevarebandet Hurra Torpedos konsert i Tveitoparken er legendariusk så det holder.

- Nå er han tilbake med The Dogs. Et band som spiller røff garasjerock ispedd litt orgel. 
Rjukan Rockfestivals bookingansvarlige Morten Engh er svært begeistret over å ha sikret seg denne gjengen.
- Vi snakker garasjerock med allsang-appell og et ekstremt underholdende visuelt uttrykk kombinert med fandenivoldsk fett og sjelfull rocke-attityde, sier Engh.

Linker:
Rjukan Rockfestival på facebook
Festivalpass til spesialpris lagt ut før jul!
 


 
Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS