Dømt etter 24 knivstikk

Dømt etter 24 knivstikk

Den alvorlige voldshandlingen skjedde i en leilighet på Rjukan 21. april i fjor, der en mann stakk sin kamerat 24 ganger før kniven brakk. Mirakuløst traff ingen av knivstikkene indre organer. Nå er mannen dømt til 3 år og seks måneders ubetinget fengsel i Aust-Telemark tingrett, og 100.000 kroner i erstatning.
Politi
Publisert : 02.02.2016 00:00
Sist oppdatert : 02.02.2016 00:40

Knivstikkingen fant sted like før midnatt om kvelden 21. april ifjor i Rjukan sentrum, og ble oppdaget av forbipasserende som meldte fra til politiet som hadde patrulje på Rjukan, og som kom raskt til unnsetning og tok hånd om den skadde 45-åringe mannen klokka kvart over tolv.
Han hadde da kommet seg ut fra åstedet og ut på gata, der han tok kontakt med en forbipasserende.

Mannen hadde stuket kameraten 24 ganger så knivene bøyde seg og brakk. Han stakk med fruktkniven til den bøyde seg og deretter med brødkniven til den brakk. Kameraten ble påført 24 knivstikk, fordi han spilte høy musikk som kunne plage naboen med migrene.

Mirakuløst at ingen indre organer ble skadet, iføkge legeerklæringen som ble lagt fram i Aust Telemark tingrett.

Mannen ble stukket i venstre skulder, venstre side av rygg og brystkasse, venstre lår, høyre lår, høyre kne og venstre legg. Mannen måtte opereres to ganger for skadene, og var hundre prosent sykmeldt i fire måneder. Han fikk blodpropp som følgeskade, ni måneder etter har han fortsatt redusert bevegelighet i venstre ben og risikerer varige men.

54-åringen hadde invitert kameraten hjem til seg, fordi han ville ha noen Sobril-tabletter. Etter lengre tids alkoholmisbruk trengte han noe for å roe nervene, men kameraten nektet å gi ham tablettene. Det kranglet de om, men kivstikken fant først sted seinere utpå kvelden, da kameraten begynte å spille høy musikk.

Beggecdrakk, og da den ene spilte musiklk for høyt, noe den tiltalte ønsket ikke dette da han hadde en avtale med naboen som bor under ham.

54-åringen skal ha funnet fram niv fordi han ikke klarte å få kameraten ut av leiligheten på noen annen måte.
fysisk redusert og ute av stand til å kaste ut kameraten. Først da brødkniven brakk, etter en halvtimes tid med vold, kom han seg unna.

Politiet beslagla to blodige kniver, en fruktkniv på 8 centimeter og en brødkniv på over 15 centimeter. Det dypeste stikket var i venstre lår, på 14,5 centimeter, utført med brødkniven som brakk.

rettens slutning ble at 54-åringen må betale knivofferet 100.000 i erstatning, og fåpr 3 og et halvt år i fengsel for vold og drapsforsøk.

Radio Rjukans sak 21.april 2015
Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS