USA og Sverige ser tungtvannsserien

USA og Sverige ser tungtvannsserien

Mandag hadde den gigantiske norske TV-seriesuksessen "Kampen om tungtvannet" premiere på Netflix i USA, og serien er tidenes største norske seriesukses på sevnsk TV, der tredje episode ble vist søndag. Like mange ser serien i Sverige, som så serien i Norge.
Film med Tinn-tilknytning
Publisert : 08.02.2016 19:05
Sist oppdatert : 09.02.2016 09:23

NRKs TV-serie "Kampen om tungtvannet" forsetter sin seiersgang rundt om i verden, og selv et år etter at den ble vist på norsk TV, går serien for like mange seere i Sverige som i Norge for ett år siden. Det må selvfølgelig tas i betraktning at folketallet i Sverige er det dobbelte av Norge, men serien er likevel tidenes mest sette norske TV-serie i grannelandet.
Over 1,3 millioner svensker har benket seg for å se "Kampen om tungvattnet" som serien heter i Sverige, og som får gode skussmål i svensk presse. Det kan bety at svenskene kommer til Tinn for å se stedet der det hele fant sted.

Og mandag var det amerikanerne sin tur til å få se serien, som da hadde premiere på Netflix US, der under navnet "The Heavy Water War: Stopping Hitler's atomic Bomb". Det er for tidlig å si hva som er reaksjonene "over there", men det er kjent at det har vært mange spørsmål om seriens tilgjengelighet på ulike film- og TV-nettsteder. Interessen for andre verdenskrig er fortsatt stor i USA.

På verdens største filmnettsted ligger "Kampen om tungtvannet" med en karakter på 8,2, hvilket betyr at den er den norske serien gjennom tidenes om har høyest karakter der. (Det er hele 2400 som har lagt inn sin karakter.)
Da serien hadde gått på TV i Norge og før serien ble sendt ut opå DVD, var karakteren 8,8. det betyr at også publikum i utlandet som ser serien liker den svært godt.

Linker:
Kampen om tungtvannet på imdb


 
Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS