Snø blei regn og mange varmegrader

Snø blei regn og mange varmegrader

Det var meldt 40-50 centimeter snø i Tinn denne helga, medregnet mandag, men søndag ble en mye varmere dag enn meldt. Dermed var 9-10 graders varme og regn noen som tæret vekk snøen istedet. Nå ser det også ut som mandagen blir regn. Finn fram brodden før tirsdag, da det kan bli kuldegrader igjen.
Natur/Vær
Publisert : 06.02.2016 22:43
Sist oppdatert : 07.02.2016 16:03

Det var meldt nedbør over store deler av Østlandet, og det var meldt snø i Tinn. Men så feil kunne de ta, meteorologisk Institutt.
For helt på tampen ble det ikke 1 men 9-10 varmegrader, og det var altså snø værmeldingen i Tinn gikk ut på.
Men slik ble det ikke.
At det skullke bli opp i 9-10 varmegrader var ikke meldt. Det ble skikkelig slapseføre søndag, og med regn istedet for snø.

Nå er det heller ikke nmeldt snø mandag, men regn.

Hans Røysland i Foreningen Tinnløypa meldte lørdag om at det er perfekte forhold i løypa, noe bildet til høyre, som er tatt lørdag kveld, viser.

På Gaustablikk ville også snøen svært velkommen.
Det er imidlertoid positivt at det er meldt kuldegrader de neste 10 dagene etter meildværet nå, noe som kan gi stabile snøforhold, og gode snølagingsforhold på Gaustablikk.

Det er meldt om dårlig vær i fjellet i flere fylker denne helga. Sterk vind og snøvær vil gi vanskelige kjøreforhold i fjellet. På utsatte steder kan vinden komme opp i sørlig, liten storm, melder Meteorologisk institutt på yr.no

Meteorologisk institutt har sendt ut et OBS-varsel for søndagen. Varselet gjelder for Buskerud, Telemark, Hordaland, Vest- og Aust-Agder, Oppland, Hedmark, Rogaland, Sogn og Fjordane, Møre og Romsdal og Sør-Trøndelag.

Søndag vil sterk vind og snøvær gi lokalt vanskelige kjøreforhold i fjellet. Utsatte steder i fjellet kan vinden komme opp i sørlig liten storm.

Det er vinden som sammen med snøværet som vil gi vanskeligere kjøreforhold på fjellovergangene mange steder. 

Yr.no sin værmelding for Rjukan
Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS