Flere bjørneobservasjoner i Hjartdal

Flere bjørneobservasjoner i Hjartdal

De to siste ukene er det gjort flere registrerte observasjoner av spor etter bjørn i øvre deler av fylket. Det første som er registrert i år er datert 12. mai i år, ved Lislero i Hjartdal. Ifølge det som står registrert på nettstedet Rovbase, skal gravespor etter bjørn ha blitt observert.
Natur/Vær
Publisert : 03.06.2016 00:30
Sist oppdatert : 03.06.2016 01:11

Det er flere bjørneobservasjoner som er meldt i Hjartdal. Ifølge det som står registrert på nettstedet Rovbase, skal gravespor etter bjørn ha blitt observert.
I underkant av to uker senere, den 24. mai, er nok et tilfelle registrert. Denne gang ved Ståvåtjønn i Hjartdal, hvor bjørnespor er meldt inn. Og dagen etter har noen registrert at en bjørn har blitt sett ved Åbø i Kviteseid.

Det er mange år siden har det har blitt dokumentert her i fylket, og det er ikke har kommet inn meldinger om kadaver i naturen på flere år. Sist gang en bjørn ble registrert observert i fylket var i fjor sommer ved Nedre Heggelinuten i Hjartdal.  

Helt tilbake til mars 2012, har man bevist en bjørneobservasjon. Den gang endte det med at bjørnen, som hadde overvintrert i Tokke, ble skutt i Besfjell. 


Linker:
Nettsiden Rovbase.no
Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS