Ber folk forhåndskjøpe billett

Ber folk forhåndskjøpe billett

Rjukan Rockfestival er ikke fornøyde med forhåndssalget til helgas festival, og mangler flere hundre billetter før de har nok til å betale artistene med. - Alle skal ha betalt før de går på scenen, men når folk ikke forhåndskjøper, sliter vi, selv om vi tjener 100 kroner mer per billett i døra, sier festivalledelsen.
Rjukan Rockfestival
Publisert : 01.06.2016 01:52
Sist oppdatert : 20.06.2016 09:41

Forhåndssalg av billetter en Rjukan Rockfestivals hovedutfordring. Ifjor fikk folk ut finger'n siste uka, men i år mangler minst 500 forhåndssolgte billetter. Festivalledelsen frykter igjen at de ikke kan betale banda før de går på scenen fredag, noer som er vanlig å kontraktsfeste i en slik bandbooking, etter avtaler som er satt opp av artistmanagement.

Ifjor løp folk ut og kjøpte billetter på forhånd til Rjukan Rockfestival. I år er det tilbake til samme gamle leksa. Tinndøler er treige med å kjøpe billetten på forhånd. Det gjør de andre steder, men her vil de betale i døra, selv om det er dyrere.

I standardkontraktene står det svart på hvitt. De store dyre banda skal ha betalt på konto før bandet går på scenen. Ellers kan de nekte å gå på, og gjør de det må festivalen likevel punge ut for oppmøtet. Det er Rjukan Rockfestivals store problem.
Festivalledelsen bekrefter overfor RA at det heller ikke i år, etter at festivalen meldte fra at de trenger å ha et stort forhåndssalg, klarer å selge nok billetter på forhånd.
Ingen ønsker å si det, men realiteten er at kontraktene som er undertegna sier at band kan nekte å gå på, dersom ikke alt er gjort opp før de entrer scenen. Det skaper stress før festivalen.

Andre festivaler selger i bøtter og spann på forhånd, allerede før jul, og klarer å holde fast ansatte til å jobbe med festivalen året igjennom. For RjukanRock har forhåndssalget vært maks 20%. Men ifjor ble det andre boller. Etter et RA-oppslag om saken, solgte man man 70% av billettene siste uka, noe som var en lettelse for festivalen, som drives utelukkende av frivillige krefter.

Det er ikke populært å snakke om dette fra festivalens side. 
!Full rigging i Tveitoparken- Dette er ikke mitt ansvarsområde for festivalen, og vi liker ikke å virke negative. Men jeg veit at dette er en gåte vi ikke klarer å løset, bekrefter styremedlem Ole Jon Tveito.
Vi leser om at alle festivaler klarer dette med nok forhåndssalg, men det ser umulig ut for oss. Så vidt jeg skjønner mangler vi 400-500 forhåndssolgte billetter før vi kan betale alle som skal ha betalt på forhånd. Tilogmed politiet skal ha 25-30.000,- på forhånd for at de skal kunne sette av mannskaper på festivalen, sier Tveito.
- Og husk vi må ut med millionbeløp. Ingen har hittil nekta å spille, men vi har via nærmest tryllet for å få til dette på tidligere festivaler. og det blir vi lei. Mange er flinke til å handle billetten, men altfor få. Det gnager oss i styret. Nå har jo folk i 14 dager skjønt at det vil bli finvær på festivalen, sier Tveito.

- Noen sier at de unner oss hver krone, og derfor betaler fullpris i døra, men det løser ikke at alle skal ha betalt før festivalen, sier Tveito, som ikke vil si mer men henviser til styret. Og styreleder Glenn Grumheden treffer vi i full rigging i Tveitoparken.

- Vi må håpe at vi får det til igjen. Nå gir vi tilogmed rabatt på både festivalpass og endagsbilletter i forhold til kjøp i porten, for å lokke til forhåndskjøp, sier Glenn Grumheden.
- Ifjor løp folk å kjøpte billett på forhånd etter at RA skreiv om det, så det satser vi på skjer igjen! Kjøp med mobilen på rjukanrock.no eller gå på visitRjukan, sier Grumheden.
- Med unntak av forhåndssalget er alt i rute for festivalen! Detta blir knall, det. Det blir en ny fest uten like, sier Grumheden, som ber folk om på komme seg tidlig ut i parken for å lage fest allerede fra klokka 18 på fredag.
- Uten folk, ingen fest, sier Grumheden.
 

Arrangementsfakta:
Rjukan Rockfestival - for 17. gang!
Tveitoparken Rjukan 10.-11.juni 2016
Billetter: RjukanRock/VisitRjukan
Festivalpass:
1100,- kjøpt seinest 9.juni (Kr. 1200,- i porten.)
Endagspass::
750,- kjøpt seinest 9.juni (Kr. 850,- i porten.)
Fra 9. klasse til 18 år på fredag: Kr. 400,- (Bare i porten!)

Linker:
Mer på www.rjukanrock.no
Facebook: www.facebook.com/RjukanRock
 

RJUKAN ROCKFESTIVALS PROGRAM 2017

Fredag 10. juni
(Aldersgrense 9. klasse)
18.00 - Portene åpner.
Bandrekkefølge:
DJ GØRAN
FESTIVALÅPNING
STAYSMAN & LASS 
BYTING
KVELERTAK
DIRTY DEEDS (AC/DC-tribute)
ca 02.00 - Slutt for RjukanRock Dag 1

Lørdag 11. juni
(Aldersgrense 18 år!)
17.00 - Portene åpner.
Bandrekkefølge:
DJ GØRAN
CHEMICAL MUSIC
THE QUARTER
HELLBILLIES 
BLAKK
THE DOGS
ca 02.00 - Slutt for RjukanRock 2017

Rjukan 29.05.17 
Rock Engh Roll - festivalsjef

 

 

 
Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS