Ammonia taues nå til Mæl

Ammonia taues nå til Mæl

Det er nok litt av et skue du kan få med deg idag, for like etter klokka 13.30 dro D/F Ammonia fra Tinnoset, og skal taues av M/F Storegut. Bildet over viser en tur med Storegut i ifjor, mens kan få uvanlig skue, dersom du er på plass langs Tinnsjøen. Ammonia taues av "Mår", og ventes inn til Mæl mellom klokka 17.30 og 18.00.
Lokalhistorie
Publisert : 04.07.2016 14:56
Sist oppdatert : 04.07.2016 17:23

D/F Ammonia har ligget på slippen på Tinnoset for restaurering, og er nå på vei opp til Mæl. Taue-ekvipasjen dro fra fra Tinnoset like etter klokka 13.30, og her kan du se starten på tauinga, fotografert av daglig leder for Rjukanbanen Einar Gabrielsen, som er med på turen.

Det er den lille tauebåten "Mår", som du ser framfor dekket her, som står for tauejobben. Den lille kraftpluggen får virkelig vist sine krefter på turen.

Det er like godt vær idag, som ifjor, da M/F Storegut var ute på verdensarvseilas, noe det flotte bildet som illustrerer vår reportasje.
Endelig kommer D/F Ammonia tilbake til Mæl, og til sin "søster" M/F Storegut.
Tauinga foregår i 4-5 knops fart og Ammonia ventes tinn til Mæl et sted mellom klokka 17.30 og 18. Men det kan gå traskere, så hvius du vil være tilstede, bør du være der i god tid.

D/F Ammonia skal ligge der den pleier ved Mæl i sommer, etter at den har vært på omfattende oppussing på slippen på Tinnoset siden ifjor.


Fotos: Silje Sjøtveit og Einar Gabrielsen
Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS