Klart for TV-premiere

Klart for TV-premiere

Søndag 4. januar starter NRK1 visning av den mye omtalte TV-serien Kampen om Tungtvannet, og det er store forventninger til serien, langt utenfor NRK og Tinn. De to første episodene vises søndag. Det er trillet terningkast basert på 2-3 episoder fra pressen, og de ligger i det høyere skikt. I tillegg er det klart at serien allerede er solgt til USA og Spania.
med Tinn-tilknytning
Publisert : 08.01.2015 10:37
Sist oppdatert : 08.01.2015 12:42

Tidligere er det blitt klart at regissør Per Olav Sørensen er spent på kritikerne dom.

Terningkast er den siste uka trillet i riksmedia, og de går fra fire til seks, med hovedvekt på femmere. Det er nok Sørensen godt fornøyd med, og NRK forventer seertall på over millionen på TV på søndags kveld klokka 20.55 som er tidpunktet serien er tildelt. Det er nok mange som sitter klistret foran TV-skjermen de seks søndagskveldene framover etterhvert som den flersidige visningen av Kampem om Tungtvannet foregår. Serien viser tungtvannskampen gjennom hver av de seks episodene fra både lokal vinkling, den selskapsmessige (da stort sett Hydro) og det som skjer i Tyskland og i England.

Det er NRKs nest dyreste TV-serie gjennom tidene, med 75 millioner, og det stiller seg følgelig store forventninger til serien som er blitt til i samarbeid med Filmkameratene, der produsent John M. Jacobsen har jobbet medd prosjektet i mer enn 10 år, først som spillefilmidé, seinere som TV-serie, før det nå er en realitet.
- Jeg har stor tro på at det blir suksess, også økonomisk, har Jacobsen uttalt til Radio Rjukan i forbindelse med før-premieren på Rjukan i desember.
Nå er det klart at serien er solgt til flere land.

Det er også stor lokal spenning hvilke statister som blir synlige i TV-ruta, for det var stor aktivitet på Rjukan og i nærområdene rundt å være statist i seks uker unnder innspillingen i januar og februar i år. (Bildet til høyre, hentet fra facebookgruppa Tinnsoldater.)

Det er gått åtte år etter at Jacobsen kunne begynne den konkrete planleggingen. At interessen fra utlandet var til stede, visste man allerede før filmingen startet i fjor. På dette tidspunktet var det nemlig klart at store regissører som Danny Boyle og Michael Bay ønsket å filmatisere den samme historien om Vemork-aksjonen.

Nå forteller SF, et av flere produksjonsselskap bak serien, at regissør Per Olav Sørensens norske serie om aksjonen ble solgt til utlandet på et svært tidlig tidspunkt.
- Den internasjonale interesse for serien var positiv allerede fra den første pitchen, da fantes det ikke en eneste bilderute å vise fram. Da vi kunne vise frem fem minutter med innspilt materiale var det flere distributører og TV-kanaler som ble overbeviste, og vi solgte serien til blant annet Belgia, Nederland, Luxembourg, Polen, Spania og USA, sier Anita Simovic, sjef for internasjonale salg i SF, til NRK.

Salgssjefen sier det fremdeles er stor interesse for andre verdenskrig, spesielt når historien spinner rundt en sabotasjeaksjon basert på virkelige hendelser.
Anita Simovic forteller at mange kjøpere fra rundt om i verden nå venter på å få se de ferdige episodene. Hun har selv bare sett de to første episodene, det er de samme episodene som vil bli vist på NRK1 førstkommende søndag klokken 20.55.

- Hvis fortsettelsen blir like bra som de to første episodene, så kan dette bli en av de beste skandinaviske seriene på markedet akkurat nå, sier Simovic til NRK.

Les mer på NRK.no: Solgt til USA og Spania.

Her kan du se serien på nett

Foto: Filmkameratene

 
Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS