Kronprinsen og Rønneberg likte TV-serien

Kronprinsen og Rønneberg likte TV-serien

Under en pressestund i forbindelse med markeringen av
med Tinn-tilknytning
Publisert : 26.02.2015 00:29
Sist oppdatert : 02.03.2015 20:15

Da kronprinsen møtte pressen kunne han røpe at han er en av de 1,8 millionene nordmenn har fått med seg serien "Kampen om Tungtvannet".

- Ja, jeg har i hvert fall sett deler av den. Den så veldig bra ut. Det er spennende og gøy at sånne temaer blir tatt opp og er populære. Det så vi også med "Max Manus" for noen år siden, sa kronprinsen til VG.

Han forteller at han opp gjennom barndommen ble fortalt om krigen av sin onkel Erling Lorentzen, som var gift med prinsesse Ragnhild, kong Haralds eldste søster.

- Onkel Erling er jo også her i dag, og har fortalt siden jeg var ganske liten. Så jeg har heldigvis fått mye av det i barndommen. Det har vært fint, og viktig, å høre litt av den virkeligheten, sier kronprinsen.
Han understrekte også at han synes det er viktige minner å ta vare på, for ikke å ta for gitt at vi er en fri og selvstendig nasjon med demokrati.

Joachim Rønneberg forteller til også VG at han har sett på «Kampen om Tungtvannet». Rønneberg er mannen som ledet operasjonen Gunnerside på Vemork, en rolle som i serien spilles av Tobias Santelmann.

- De var i hvert fall ærlige om hva de har gjort nytt. Men det viktigste med serien er å skape interesse for det som var, at man får folk til å forstå at friheten ikke er en selvfølge, sa Rønneberg til VG.

Hele saken hos VG
Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS