Tungtvannserien borte fra nett 8. mars

Tungtvannserien borte fra nett 8. mars

Den etterhvert så berømte TV-serien fjernes snart fra NRKs nettspiller, så dersom du ikke har fått sett den ennå, eller om du vil se noe igjen, så må du skynde deg. 8. mars forsvinner den fra nett, åtte dager før den gis ut på DVD. Forhåndsbestillingene på serien har vært gode. andre store TV-serier får ikke engang DVD-utgivelse.
med Tinn-tilknytning
Publisert : 27.02.2015 11:28
Sist oppdatert : 27.02.2015 13:07

Det har i uker vært klart at NRKs TV-serie "Kampen om Tungtvannet" vil få DVD og Blu-Ray-utgivelse mandag 16. mars, i god tid før påske. Det er ikke alle TV-serier forunt fra NRK. Den er vinterens store NRK-seersuksess, og til tross for dert forventes det å være mange som vil handle den.
ampen om Tungtvannet blir lansert på BD og DVD, men det samme skjer ikke med thrillerserien Øyevitne, som også både fikk gode kritikker og som var populær.

- Per i dag finnes det ingen konkrete planer for utgivelse på DVD av Øyevitne, sier Ivar Køhn hos NRK til videomagasinet.no og
opplyser at den fortsatt ligger på nett via NRK-spilleren. Ifølge seriens side, ligger den der ut april.

Kampen om Tungtvannet er også i spilleren – men kun til 8. mars. Den fjernes nærmere bestemt klokka 00.00 etter 7. mars. Men denne serien utgis da som fysisk video 16. mars.

- Salgspotensialet er veldig stort, men det er selvsagt en X-faktor det at Kampen om Tungtvannet har hatt rekordstor oppslutning på NRK. Men vi har tro på at vi skal kunne selge svært godt, svarer Nicolai Hellstrøm, salgssjef hos SF Norge AS.
- Denne vil bli solgt i de fleste kanaler, men distribusjon hos dagligvare vil nok være begrenset. Dette er nok aller mest et faghandelprodukt, men på den annen side, så er interessen så stor at mange vil kunne selge et bra antall av denne videogramutgivelsen, sie rhan til videomagasinet.no, som er filmfaghandelsen nettside.

- Selv om den etter sendinger har vært på NRKs egen App og web-TV, vil den likevel selge OK fysisk?

- Ja, det er jeg overbevist om at den vil gjøre. Vi slipper den etter at den blir fjernet fra NRK og i tide før påske. Jeg har absolutt tro på det fysiske salget her.

Det er klart at denne utgivelsen er uten noe ekstramateriale, som f.eks. "Destinasjon Rjukan" eller tidligere tungtvannsstoff sendt på NRK, som NRK har sendt i forbindelse med serien.
Det kan imidlertid bli aktuelt på seinere utgivelser, dersom serien viser seg å være populær.

Serien har vært til forhåndsbestilling på Turistkontoret og via www.visitrjukan.com, og de får også serien til salg på Turistkontoret, bekrefter de til Radio Rjukan.
Men mesteparten av salget vil nok foregå gjennom kjente kanaler. 


Kampen om Tungtvannet sees på NRK-nett fram til 7.mars kl 23.59
Bestilling av serien på DVD/Blu-Ray

 
Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS