Vil få gutta på togtur lørdag

Vil få gutta på togtur lørdag

Det ble suksess med trubadurtoget på Rjukanbanen sist lørdag, og lørdag følges det opp av Guttetur på toget. - Vi satser på at det skal bli en tur for alle, men spesielt for de gutta som går og venter på at damene skal komme seg ned fra fjellet, sier Hilde Widvey til Radio Rjukan.
Lokalhistorie
Publisert : 31.08.2016 23:44
Sist oppdatert : 03.09.2016 22:56

Lørdag blir det guttas togdag på Rjukan, med mulighet for togtur til Mæl klokka 13.

På Bilens Dag og Trubadurfestival-lørdagen var det tilsvarende tur som ble en suksess (se bildene nedenfor!) der det var to trubadurer med toget, samt at det var omvisning og kafé på Mæl Stasjon.

Omvisningene i maskinrommene på DF Ammonia og MF Storegut var en stor suksess, og Rjukanbanen vil allerede denne helga gjenta denne muligheten på Kjerringsveivens lørdag.

Denne lørdagen går "Guttas togdag" med togturen klokka 13 fra Rjukan stasjon, med retur klokka 15.
På Mæl blir det omvisning i maskinrommene på de to fergene.
Men før de ter det åpen lokstall.

- Jeg er kjempeglad i Kjerringsveien, men for jentene som ikke skal være med, og for gutta som ikke får lov, har vi laget togtur for gutta som venter på at damene skal komme seg ned fra fjellet på lørdag, sier Hilde Widvey hos Norsk Industriarbeidermuseum som styrer slike prosjekter i Rjukanbanen.

- Fra kl 11 til 13 har vi åpen lokstall her ved Rjukan stasjon, der det er mulig å se og få svar på spørsmål på lørdag, og med mulighet for togttur klokka 13, som du kan bestille via Rjukan booking.
- Der kan du bestille togtur med avgang kl 13 fra Rjukan til Mæl og opp igjen klokka 15.
På Mæl er det gratis omvisning på fergene klokka 13.45. Det er omvisning på begge båtene med maskinrommene som fokus. Du kan også møte opp på Mæl, hvis det passer best.

- Damer er naturligvis også velkomne, selv om vi tror det er spesielt interessant for de som ventet på damene, sier Widvey, som var fornøyd med Trubadurtoget.

Sist lørdag var det mange av de som kom med veteranbil til Rjukan som dro på slik togtur fra Rjukan til Mæl.
Da var det trubadurer om bord, og det ble tilogmed litt dans underveis!

- Det var en helt super tur, og den anbefales på det varmeste, sa en gjeng motorentusiaster som Radio Rjukan snakket med etter turen på trubadurtoget sist lørdag.

Flere bilder fra turen lørdag i galleriet nedenfor.
 
Billetter kjøpes her på VisitRjukans nettside 

Fotos: Kyrre Dahl
 
Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS